søndag 4. oktober 2009

Αποσπασματα, εκθεσεις δημοτικου

[1]

Σαββατο 4 Νοεμβριου 2000


Πιστευω, πως για να γινει καλυτερος ο κοσμος μας πρεπει πρωτα απ'ολα να σταματησουμε την μολυνση του περιβαλλοντος. Αυτη η μολυνση προκαλει την τρυπα του οζοντος, που ολο και μεγαλωνει την εξαφανιση πολλων ζωων. Επισης, σε σχεση με το περιβαλλον πρεπει να μην κοβουμε τοσα δεντρα. Τα δεντρα μας δινουν οξυγονο για να μπορουμε να ζουμε. Για να τον πετυχουμε αυτον τον σκοπο, πρεπει να κανουμε ανακυκλωση στα χαρτια, γιατι οπως ξερουμε χαλαμε εκατονταδες δεντρα στον κοσμο.

[2]

Δευτερα 18 Σεπτεμβριου 2000

Ηταν Οκτωβρης και ημασταν στο Μπεργκεν. Εκει εβρεχε καθημερινα και ολες τις ωρες εκτος απο σπανιες φορες που εβρεχε μονο το πρωι. Επεφταν σταλες που εβρεχαν το μετωπο μου καθως πηγαινα σχολειο. Το νερο απ'την βροχη επεφτε ποταμακι μεσα στα αυλακια και τις κατηφοριτσες. Ο αερας με τιναζε απο 'δω και απο 'κει. Κι ομως, οσο κρυο κι αν εκανε, εγω εβγαζα την κουκουλα μου για να χαρω την βροχη(γιατι οπως ξερετε στην Μυκονο δεν βρεχει σχεδον καθολου).

[3]

Τριτη 28-11-2000

Εγω μια φορα οταν ειχα παει στην Νορβηγια, ειδα ενα εργοσταστιο που κατασκευαζε παιχνιδια.Αυτο ειχε τρια φουγαρα που εφτυναν καπνο καθθε τοσο. Σ'αυτο το εργοσταστιο κυρυαρχουσαν οι μηχανες, αφου ειχαν παρει τη θεση του εργατη. Μεσα δεν μπορουσες να ακουσεις τη φωνη σου. Ακουγοταν μονο ο ηχος απ'τα μηχανηματα.

m.s.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar